Szülinapi sós torta

Elkészítése

Karajszeleteket kiklopfoltam. Különböző töltelékekkel töltöttem, – füstölt kolbásszal, petrezselymes-májas töltelék aszalt szilvával, sonkával-sajttal, – majd hagyományos módon paníroztam, vagy baconbe tekerve kisütöttem. Míg sültek a húsok, krumplipürét készítettem a szokásos módon: krumplit megfőztem, áttörtem, fűszereztem, vajjal, tejjel habosra kevertem. Kicsit keményebbre hagytam. Egy lábast folpackkal kibéleltem, ebbe formáztam a pürét. Amikor a húsok elkészültek, azokat szeleteltem, majd kiborítottam a torta formájú krumplit salátalevél és párolt lilakáposzta ágyra. Köré ízlésesen elrendeztem a töltött húsokat. Díszítésként paradicsomból rózsákat készítettem- mint az almát, vékonyan meghámoztam, és ezt a héjat rózsa alakúra tekertem fel, a rózsa levelét zellerlevéllel helyettesítve.

Készítette:

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .