A bundás alma egy népszerű édesség, amelyet sok kultúrában különböző formákban élveznek. A klasszikus változat egyszerűen elkészíthető, és nagyszerű desszert vagy édes uzsonna lehet. Itt van egy alap recept a bundás almához.
Hozzávalók:
- 4 nagy alma (választhatóan édes vagy savanykás fajták)
- 100 g liszt
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1/2 teáskanál fahéj (opcionális)
- Olaj vagy vaj a sütéshez
- Porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
- Almák előkészítése: Mossa meg és hámozza meg az almákat, majd távolítsa el a magházakat. Vágja az almákat körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
- Palacsintatészta elkészítése: Keverjen össze lisztet, tojást, tejet, cukrot és egy csipet sót egy tálban, hogy sima, palacsintaszerű tésztát kapjon. Ha szereti, adhat hozzá fahéjat is az ízesítéshez.
- Almák bevonása: Mártsa az almaszeleteket a palacsintatészta keverékbe, hogy minden oldalukon jól bevonja őket.
- Sütés: Melegítsen fel egy serpenyőt közepes lángon, és adjon hozzá elegendő olajat vagy vajat a sütéshez. Helyezze a bevonatott almaszeleteket a forró serpenyőbe, és süsse őket aranybarnára mindkét oldalukon. Ez általában 2-3 percet vesz igénybe oldalanként.
- Tálalás: Vegye ki az almákat a serpenyőből, és helyezze őket papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Tálalás előtt szórja meg porcukorral, és ízlés szerint további fahéjjal.
Ez a recept könnyen variálható az ízlés szerint: némelyik változat tartalmaz vaníliát, más fűszereket, vagy éppen mástípusú tésztát a bevonathoz. A bundás alma remek módja annak, hogy felhasználjuk a szezonális almákat, és egy finom, meleg desszertet kínáljunk a hideg napokon.