Máktorta (Nagy Andrea Ecséd)

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 15 dkg nyírfacukor, 1-2 mokkás kanál vanília aroma, 6 db tojás, 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna, 12 dkg darált mák, 8 dkg darált dió, Ízlés szerint 1-2 csipetnyi fahéj

A krémhez: 1 csomag cukormentes gesztenyemassza, 3 dl cukormentes habtejszín, nyírfacukor ízlés szerint
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk ügyelve arra, hogy ne kerüljön a sárgájából a fehérjébe. A sárgájákat habosra keverjük a vajjal, a nyírfacukorral és a vanília aromával. A fehérjét kemény habbá verjük. A darált mákot, a darált dióval és a fahéjjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgákhoz. Végül összedolgozzuk az egészet a tojásfehérje habjával. A tortamasszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és előmelegített, 160 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
A gesztenyepürét összekeverjük pár csepp rum aromával, ízlés szerint nyírfacukorral és a tejszín felével. Ezzel a krémmel megkenjük a kihűlt tortatésztát. A maradék habtejszínt egy kevés nyírfacukorral habbá verjük, majd a kész tortát megdíszítjük vele.
Megjegyzés: A torta receptje eredetileg is lisztmentes!
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Hirdetés




Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .