Frankfurti leves

Hozzávalók:

kb 20-30 dkg kelkáposzta
1 nagyobb krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyem gyökér
kevés olaj
pirospaprika
liszt
tejföl
leveskocka
bors
kakukkfű (elhagyható)
6 db virsli

Elkészítése:

Fokhagymás, paprikás rántást készítek (3 ek olajon 1 ek lisztet pirítok, 4 gerezd zúzott fokhagymával, ezután hozzáadom a pirospaprikát), majd felöntöm vízzel.

Beleteszem a felaprított káposztát, krumplit, répát, zöldséget és némi főzés után a fűszereket is ízlés szerint.

Miután minden megfőtt, jöhet bele a karikára vágott és kevés olajon megpirított virsli és a 3 evőkanál tejföl+2 evőkanál leves keveréke (ha nem találjuk elég sűrűnek levesünket, akkor természetesen lisztes habarást készítsünk! Az én ízlésemnek elég volt a rántásnál felhasznált liszt mennyisége).

Összeforraljuk és kész is vagyunk! Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

Nem tagadjuk! A receptet a receptneked.hu szállította

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .