Levesek

Frankfurti leves

Hozzávalók:

kb 20-30 dkg kelkáposzta
1 nagyobb krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyem gyökér
kevés olaj
pirospaprika
liszt
tejföl
leveskocka
bors
kakukkfű (elhagyható)
6 db virsli

Elkészítése:

Fokhagymás, paprikás rántást készítek (3 ek olajon 1 ek lisztet pirítok, 4 gerezd zúzott fokhagymával, ezután hozzáadom a pirospaprikát), majd felöntöm vízzel.

Beleteszem a felaprított káposztát, krumplit, répát, zöldséget és némi főzés után a fűszereket is ízlés szerint.

Miután minden megfőtt, jöhet bele a karikára vágott és kevés olajon megpirított virsli és a 3 evőkanál tejföl+2 evőkanál leves keveréke (ha nem találjuk elég sűrűnek levesünket, akkor természetesen lisztes habarást készítsünk! Az én ízlésemnek elég volt a rántásnál felhasznált liszt mennyisége).

Összeforraljuk és kész is vagyunk! Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

Nem tagadjuk! A receptet a receptneked.hu szállította

Facebook hozzászólások
Vagy inkább ezek?
Lusta asszony levese (Budapestről)

Senki ne értse félre, szó sincs lustaságról, csak okos megoldásról. 🙂 Akkor az ebéd! Lusta asszony levese/zacskós leves, fűszerezve saját Bemegyek a konyhába

Thai cukkini és kukorica krémleves

Fantasztikus, fűszeres leves, aminek a citromfű, a lime, a gyömbér, a chili és a koriander adja az erejét. Hozzávalók 6 Bemegyek a konyhába

Vasárnapi ebéd (Kőbánya)

Gombaleves /szekfűgombából, ezért csínján bántam a gombával/ pecsenye kacsamáj vegyes/olasz / fűszerrel / vele sült újkrumplival. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments