A sólet egy igazán remek nemzeti étel. Származásilag a zsidó ételkultúra egyik kedvenc étele. Elkészítése – az igaz sóletnek – akár fél napot is igénybe vehet.

Elkészítése

A babot és a füstölt libacombot beáztatjuk külön-külön egy éjszakára.
A hagymákat megpucoljuk, az összes züldséget felvágjuk és a tojásokat is megmossuk.
Egy lábosban felhevítjük a libazsírt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
Miután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, megdinszteljük, majd levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.
Leszűrjük a babot, majd a lábasban összekeverjük a gerslivel és a fokhagymával is. Sózzuk, borsozzuk.
Egy római tálba rakjuk a felét, rárakjuk a libacombokat és a marhahúst, majd a bab másik felét és a tojásokat.
Annyi vizet öntünk rá, hogy a tojásokat bőven ellepje, ezután lefedjük, és 90 fokos sütőben 12-14 órán keresztül sütjük.

A receptet a mindmegette.hu ajánlásával tettük közzé. Érdekel a videó is a készítésről?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .