Levesek

Húsleves cérnametéltel

A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, darabokra vágjuk.


Mindent egy nagyobb lábasba tesszük, és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és hozzáadunk néhány szem fekete borsot. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve kb. 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest. Ha nagyon elfövi a levét, vízzel pótoljuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e.


A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba. Mindbe egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst is teszünk. Végül rászűrjük a forró levest. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Facebook hozzászólások
Ez is finom!
Lusta asszony levese (Budapestről)

Senki ne értse félre, szó sincs lustaságról, csak okos megoldásról. 🙂 Akkor az ebéd! Lusta asszony levese/zacskós leves, fűszerezve saját Bemegyek a konyhába

Vasárnapi ebéd (Kőbánya)

Gombaleves /szekfűgombából, ezért csínján bántam a gombával/ pecsenye kacsamáj vegyes/olasz / fűszerrel / vele sült újkrumplival. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || Bemegyek a konyhába

Frankfurti leves

Hozzávalók: kb 20-30 dkg kelkáposzta 1 nagyobb krumpli 4 gerezd fokhagyma 1 nagyobb sárgarépa 1 nagyobb petrezselyem gyökér kevés olaj Bemegyek a konyhába

Thai cukkini és kukorica krémleves

Fantasztikus, fűszeres leves, aminek a citromfű, a lime, a gyömbér, a chili és a koriander adja az erejét. Hozzávalók 6 Bemegyek a konyhába

0 0 votes
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments