Keksztekercs dióval

A régi jól bevált édesség Húsvétra

A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami nem ragad. A töltelékhez a vajat habosra keverünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az aromát is.

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg háztartási keksz (darált)
10 dkg porcukor
1/2 dl fekete kávé
1 evőkanál lekvár vagy dzsem
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
kb 1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:

5 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vérnarancs aroma
A tetejére:

1-2 marék dió
4-5 evőkanál olvasztott csokoládé

Süti összeállítása:

A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta, majd elkenjük rajta a vajas krémet.

Jó szorosan feltekerjük, rászórjuk diót és olvasztott csokoládét csorgatunk rá. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap, tálalás előtt megszórtam porcukorral is. Szeletelve tálaljuk.

Még van időd megcsinálni!

Aki szervírozza: receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .