Hírek

Kolbásztöltés Komlón

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt – közölte a mecseki város polgármestere kedden az MTI-vel.

Polics József elmondta, hogy a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvényt reggel 8 órakor “látványdisznóvágás” indítja. A 200 kilogrammos malacot az Eszperantó téren hagyományos módon vágják le, majd disznótoros finomságokat készítenek belőle – ismertette a városvezető, aki kiemelte: a programelem igen népszerű a város lakóinak körében, ugyanis sokan “nem látnak ilyet manapság”.
Délelőtt a városi sportcsarnokban a 6-8 főből álló csapatoknak két óra áll rendelkezésre a kolbásztöltésre, amelyhez 10 kilogramm húst kapnak. Teljesítményüket egy hat főből álló – Pichler József éttermi mester vezette – szakmai zsűri fogja értékelni, az eredményt 17 órakor hirdetik ki – tette hozzá.
Polics József kiemelte azt is, hogy az idei fesztivál díszvendége Beleznay Endre színművész lesz, a rendezvény egész ideje alatt zenekarok, valamint a mohácsi busók gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.
Az esemény nézői sportcsarnok előtti sátorban kóstolhatják meg a finomságokat. A szervezők az eddigi tapasztalatok alapján idén is sok résztvevőre számítanak.

 

Facebook hozzászólások
Ez is finom!
Vendégvárás

Sokszor fordul elő, hogy nem várt, mégis kellemes meglepetés ér, amikor megcsörren a telefonod és egy régi ismerős érdeklődik irántad. Bemegyek a konyhába

Július 1-jén indult a teljes élelmiszerláncra kiterjedő nyári szezonális ellenőrzés-sorozat

Július 31-ével véget ért a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza. A Nébih irányításával zajló országos akció során csaknem 3.000 ellenőrzésen Bemegyek a konyhába

9. Halmajális – Óhegy park  (Kőbánya) 2019. május 01.  Szerda  10:00 óra

Óhegy park  2019. május 01.  Szerda  10:00 óra 9. Halmajális Kié a legjobb kőbányai halászlé? – halászléfőző verseny Programok a színpadon: 10:00     Ünnepélyes megnyitó Bemegyek a konyhába

Kevés aggyal nem nehéz nagyon hülyének lenni

Arold Péter USA remek terep arra, hogy mindenféle hülye gyerekek mindenféle hülyeségeket találjanak ki. Ez nem volt másként azzal a Bemegyek a konyhába

Kevesebb élelmiszer pazarlunk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felmérése szerint 4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben. A Bemegyek a konyhába

Popey jól tudta. A spenót doppingol!

Arold Péter A Berlini Szabadegyetem kutatói által  elvégzett tanulmány szerint, a spenót doppingol ugyanis egy ekdiszteron nevű vegyületet tartalmaz, ami rajta Bemegyek a konyhába

MINDEN ÍZÉBEN KÜLÖNLEGES A HEGYVIDÉKI SVÁB KONYHA

Ismét büszkék lehetünk a hegyvidéki svábokra. A negyedik alkalommal megrendezett „Sautanz – Sváb Disznótor” gasztroklultúrális eseményről ugyanis ezúttal sem távoztak Bemegyek a konyhába

Húsvéti sonka főzés

Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a főtt sonka, ami akkor lesz igazán omlós és szaftos, ha otthon, saját magunk Bemegyek a konyhába

A bográcsozás ökölszabályai

Ha a jelenleg tomboló grillőrület ellenére (vagy éppen azért) a bográcsozás mellett döntünk, nem árt észben tartani néhány ökölszabályt. A Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments