Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy fej káposzta
6 dl paradicsomlé
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vöröshagyma
1 evőkanál só bors zsír őrölt kömény

A káposzta külső leveleit és a torzsát el kell távolítani, majd a káposztát mosd meg, és vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és a káposztával együtt tedd fazékba vagy lábosba.

Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd körülbelül 30 percig. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.

Ha a káposzta megpuhul, készítsd el a rántást. A zsírt olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergesd, amíg zsemleszínű nem lesz. Akkor engedd fel a paradicsomlével, majd öntsd a káposztához. Addig kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .