Saláták

Svédgomba

A mindenkori svédasztalos teríték koronázatlan királynőjének receptje

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Közben nagyon vékonyra – akár géppel – szeleteljük a megtisztított gombát és azt is hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük a borral, babérlevelet adunk hozzá és nagyjából 10-15 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és mehetnek bele a fűszerek is. Megkóstoljuk és ha a gomba már puha, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét és újabb 5 perc főzés után kész is vagyunk.  Átkeverjük egy löttyintésnyi olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és hűtőbe rakjuk pihenni.




Facebook hozzászólások
Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Mondj véleményt

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés