Saláták

Svédgomba

A mindenkori svédasztalos teríték koronázatlan királynőjének receptje

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Közben nagyon vékonyra – akár géppel – szeleteljük a megtisztított gombát és azt is hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük a borral, babérlevelet adunk hozzá és nagyjából 10-15 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és mehetnek bele a fűszerek is. Megkóstoljuk és ha a gomba már puha, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét és újabb 5 perc főzés után kész is vagyunk.  Átkeverjük egy löttyintésnyi olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és hűtőbe rakjuk pihenni.




Facebook hozzászólások
Vagy inkább ezek?
Tarhonyás hús

Ehhez sem szükséges recept, hiszen egy egyszerű mégis ízletes és igazi nem "éttermi" étel. Köszönjük Katalin  

A karalábé

A karalábé vagy kalarábé (Brassica oleraceae convar. acephala var. gongylodes) a káposztafélék családjába tartozó zöldségnövény. Magas B1-, B2-, B6- és Bemegyek a konyhába

Sütőben sült csirkemell, zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók 250 g csirkemell (300 kalória, 56,3 g fehérje, 0 g ch) 100 g kuszkusz (175 kalória, 5,5 g fehérje, Bemegyek a konyhába

Olivás spagetti

Andrea újra küldött egy kímélő receptet Ecsédről Hozzávalók: 3-4 csomag olívabogyó (lehet paprikával töltött is), 5-7 dl paradicsom befőzött leve, Bemegyek a konyhába

Töltött paprika

Ha hiszitek ha nem, e sorok írója régebben nem tudta mi az a TV a paprika szó előtt. Gondoltam én Bemegyek a konyhába

Sajttal borított virsli rizibizivel (Lovasberényből)

Reggelire kiváló. Hamar elkészíthető. (12 perc) Hozzávalók: A fotókon jól látható, sajt, virsli, retek, paradicsom, kockasajt, rizs, zöldborsó (rizibizi), piros Bemegyek a konyhába

Kolbásztöltés Komlón

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt - közölte a Bemegyek a konyhába

A bográcsozás ökölszabályai

Ha a jelenleg tomboló grillőrület ellenére (vagy éppen azért) a bográcsozás mellett döntünk, nem árt észben tartani néhány ökölszabályt. A Bemegyek a konyhába

Csöpi Ötvös módra

Ma készítettem először, neve még nincs. Bacon kockát sütöttem és rádobtam csíkokra vágott lapockát. Amíg sült nokedlit főztem és a főzőlében Bemegyek a konyhába

Húsvéti sonka főzés

Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a főtt sonka, ami akkor lesz igazán omlós és szaftos, ha otthon, saját magunk Bemegyek a konyhába

Lecsós szelet

Lecsós szelet tésztával ebben az esetben tarjából és csavart tésztával.

Thai cukkini és kukorica krémleves

Fantasztikus, fűszeres leves, aminek a citromfű, a lime, a gyömbér, a chili és a koriander adja az erejét. Hozzávalók 6 Bemegyek a konyhába

MINDEN ÍZÉBEN KÜLÖNLEGES A HEGYVIDÉKI SVÁB KONYHA

Ismét büszkék lehetünk a hegyvidéki svábokra. A negyedik alkalommal megrendezett „Sautanz – Sváb Disznótor” gasztroklultúrális eseményről ugyanis ezúttal sem távoztak Bemegyek a konyhába

Tojásrántottával töltött karaj burgonyapürével

Hozzávalók 1 adagra: 200 g karaj (266 kalória, 45 g fehérje, 0 g ch) 200 g burgonya (154 kalória, 4,2 Bemegyek a konyhába

Őszi Ízkavalkád Fesztivál a Turul parkban

2017. szeptember 22–23–24. (péntek, szombat, vasárnap) Budapest, 18. ker. Turul park Gasztronómiai fesztivál őstermelőkkel, kézművesekkel, színes kulináris programok, játszóházzal, ugrálóvárral, Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments