Saláták

Svédgomba

A mindenkori svédasztalos teríték koronázatlan királynőjének receptje

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Közben nagyon vékonyra – akár géppel – szeleteljük a megtisztított gombát és azt is hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük a borral, babérlevelet adunk hozzá és nagyjából 10-15 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és mehetnek bele a fűszerek is. Megkóstoljuk és ha a gomba már puha, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét és újabb 5 perc főzés után kész is vagyunk.  Átkeverjük egy löttyintésnyi olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és hűtőbe rakjuk pihenni.




Facebook hozzászólások
Vagy inkább ezek?
Házi diabetikus kenyér (alaprecept)

Nagy Andrea receptje Ecsédről Hozzávalók: 1 liter víz, 1 csomag élesztő, 1 kg teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Bemegyek a konyhába

Vegetáriánus főzőverseny és fesztivál a Kőrösiben – jelentkezni lehet

Immáron 21. alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus fesztivált a Kőrösiben: 2017. augusztus 26-án és 27-én a hagyományokhoz híven sok színes és Bemegyek a konyhába

Tojásrántottával töltött karaj burgonyapürével

Hozzávalók 1 adagra: 200 g karaj (266 kalória, 45 g fehérje, 0 g ch) 200 g burgonya (154 kalória, 4,2 Bemegyek a konyhába

Hamis disznótoros burgonya és zöldség körettel Lovasberényből

A név a kolbászból adódik és semmi több. Köretként burgonya és friss zöldség. Hozzávalók: Kolbász, burgonya, paradicsom, új hagyma a Bemegyek a konyhába

Lecsós szelet

Lecsós szelet tésztával ebben az esetben tarjából és csavart tésztával.

Kolbásztöltés Komlón

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt - közölte a Bemegyek a konyhába

Húsos tészta hagymával

 A vöröshagymát félbe, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés vajon és olíván nagyon lassan, időnként kevergetve karamellizáljuk.  (adsbygoogle Bemegyek a konyhába

Csöpi Ötvös módra

Ma készítettem először, neve még nincs. Bacon kockát sütöttem és rádobtam csíkokra vágott lapockát. Amíg sült nokedlit főztem és a főzőlében Bemegyek a konyhába

Vadas marha zsemlegombóccal

Vadast mindenhol főznek, és általában örök vita tárgya az elkészítés módja. Hivatalból, a szakácsok oktató receptjében a leszűrt főzőlevet szokás Bemegyek a konyhába

Frankfurti leves

Hozzávalók: kb 20-30 dkg kelkáposzta 1 nagyobb krumpli 4 gerezd fokhagyma 1 nagyobb sárgarépa 1 nagyobb petrezselyem gyökér kevés olaj Bemegyek a konyhába

Húsvéti sonka főzés

Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a főtt sonka, ami akkor lesz igazán omlós és szaftos, ha otthon, saját magunk Bemegyek a konyhába

Krumpliágyon sült csirkemell sajtos, tojásos, sajtkrémes öntettel

Hozzávalók 1 adagra: 250 g csirkemell (300 kalória, 56,3 g fehérje, 0 g ch) 200 g burgonya (154 kalória, 4,2 Bemegyek a konyhába

A karalábé

A karalábé vagy kalarábé (Brassica oleraceae convar. acephala var. gongylodes) a káposztafélék családjába tartozó zöldségnövény. Magas B1-, B2-, B6- és Bemegyek a konyhába

Keksztekercs dióval

A régi jól bevált édesség Húsvétra A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, Bemegyek a konyhába

Lecsó virslivel (Lovasberény)

Semmi különös. Csak a szokásos. Reggelire is kiváló. Bár az idény egy kicsit későbbre húzódik mint május, (az összetevők ára Bemegyek a konyhába

Kacsamell, répa, lilakaposzta és burgonya

Ma gyorsan szerettem volna ebédet készíteni hogy kiszabadulhassak egy kicsit a levegőre  Kacsamell, répa, lilakaposzta és burgonya. Maradt holnapra is Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments