Születés napra

Egy születésnap mindig nagy esemény egy ember életében, főleg, ha az az 55-ik. Még nagyobb öröm, ha az 55-ik úgy telik, mint még soha. Meglepetésekkel. Velem is ez történt. Amikor az ember rendesen munka után hazaér, és fogalma sincs semmiről, belép a lakásba és egyszer csak ismerős, rezes, magas és vegyes hangokból álló kórus fogadja. Az valami megfizethetetlen. Mind ezt megtetézve egy olyan ételsor, amiből, most csak egy keveset mutathatok. Mindezt köszönve  Muci Mamának, az én utolérhetetlen páromnak.

Facebook hozzászólások
Ez is finom!
Töltött cukkinitekercs

Előző nap el kell készíteni! Hozzávalók: 50 dkg cukkini 2 db tojás 2 evőkanál kölesliszt 1 tk. morzsolt oregánó só, Bemegyek a konyhába

Vasárnapi ebéd (Kőbánya)

Gombaleves /szekfűgombából, ezért csínján bántam a gombával/ pecsenye kacsamáj vegyes/olasz / fűszerrel / vele sült újkrumplival. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || Bemegyek a konyhába

Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival

Gyors, ízletes. Van aki paprikába töltve is szereti. 🙂 Köretként a főt burgonya elkerülhetetlen. Köszönjük Adrienn !    

Máktorta (Nagy Andrea Ecséd)

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 15 dkg nyírfacukor, 1-2 mokkás kanál vanília aroma, 6 db tojás, 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna, 12 Bemegyek a konyhába

Egyszerű paprikás krumpli (Lovasberényből)

Gyorsan elkészül, ízletes, magyar Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy nem kell különösebben leírni, hogy mi az elkészítési módja. Van Bemegyek a konyhába

9. Halmajális – Óhegy park  (Kőbánya) 2019. május 01.  Szerda  10:00 óra

Óhegy park  2019. május 01.  Szerda  10:00 óra 9. Halmajális Kié a legjobb kőbányai halászlé? – halászléfőző verseny Programok a színpadon: 10:00     Ünnepélyes megnyitó Bemegyek a konyhába

Vegetáriánus főzőverseny és fesztivál a Kőrösiben – jelentkezni lehet

Immáron 21. alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus fesztivált a Kőrösiben: 2017. augusztus 26-án és 27-én a hagyományokhoz híven sok színes és Bemegyek a konyhába

Svédgomba

A mindenkori svédasztalos teríték koronázatlan királynőjének receptje Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a zúzott Bemegyek a konyhába

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy fej káposzta 6 dl paradicsomlé 3 evőkanál liszt 2 evőkanál cukor 1 vöröshagyma 1 evőkanál Bemegyek a konyhába

Kevesebb élelmiszer pazarlunk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felmérése szerint 4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben. A Bemegyek a konyhába

Húsleves cérnametéltel
Húsleves

A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, Bemegyek a konyhába

Padlizsánpástétom

A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A Bemegyek a konyhába

Sajttal borított virsli rizibizivel (Lovasberényből)

Reggelire kiváló. Hamar elkészíthető. (12 perc) Hozzávalók: A fotókon jól látható, sajt, virsli, retek, paradicsom, kockasajt, rizs, zöldborsó (rizibizi), piros Bemegyek a konyhába

Keksztekercs dióval

A régi jól bevált édesség Húsvétra A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, Bemegyek a konyhába

Cukkinis bolognai

Hozzávalók ízlés szerint Bolognai tészta ízlés szerint Bolognai alap/sajtszósz 1 db kisebb cukkini ízlés szerint sajt ízlés szerint mozzarella sajt szükség szerint étolaj ízlés szerint koktélparadicsom Elkészítése Bemegyek a konyhába

MINDEN ÍZÉBEN KÜLÖNLEGES A HEGYVIDÉKI SVÁB KONYHA

Ismét büszkék lehetünk a hegyvidéki svábokra. A negyedik alkalommal megrendezett „Sautanz – Sváb Disznótor” gasztroklultúrális eseményről ugyanis ezúttal sem távoztak Bemegyek a konyhába

0 0 votes
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments