Tojásrántottával töltött karaj burgonyapürével

Hozzávalók 1 adagra:
200 g karaj (266 kalória, 45 g fehérje, 0 g ch)
200 g burgonya (154 kalória, 4,2 g fehérje, 31 g ch)
1db tojás (76 kalória, 6,7 g fehérje, 0,4 g ch)
0,5 dl tej (22 kalória, 1,5 g fehérje, 2,3 g ch)
0,5 evőkanál olaj (44 kalória, 0 g fehérje, 0 g ch)
só, bors
Elkészítése:
A húst felszeletelem kiklopfolom sóval, borssal befűszerezem, közben elkészítem a tojásrántottát majd a kiklopfolt húsra halmozom úgy, hogy feltudjam tekerni majd meg tűzöm hurkapálcikával vagy fogpiszkálóval, majd egy pici olajon minden oldalát lassú tűzön átsütöm, ezután papírszalvétára teszem a fölösleges olajat lecsöpögtetem róla, és még melegen kiszedem a húsból a hurkapálcát vagy a fogpiszkálót. A burgonyát meghámozom és sós vízben készre főzöm, majd burgonya törővel összetörőm és tejjel felengedem annyira, hogy burgonyapüré állagú legyen. A félretett húst tányérra helyezzük; burgonyapürével és kovászos uborkával tálaljuk.
Köszönjük  Rita Farkasné Rédl

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .