Tészták

Kínai makaróni

Kínai makaróni

Egy örült pillanat őrült étele. Ha már van wokkod és szereted a kínait, de sok kedved nincs elmenni egy kínai kajáldába, hát piaci körutadon nézz be valamelyik kínai boltba és vedd meg a hozzávaló és elengedhetetlen fűszereket.

Ha ez meg van, legyen otthon csirke, vagy pulyka mell filéd, némi zöldséged, tésztád és egy korty jófajta pálinkád. Azt ne öntsd bele semmilyen körülmények között. Az a szakácsé.

Miután a zöldségeket a megfelelő méretre a hússal együtt összevágtad, beleteszed az egészet a wokba és kis lángon elkezded sütni. Ne felejts el egy fél decinyi olíva olajat alátenni és a pálinkából egy féldecit meginni.

A dolog meg magától. Mikor a húsod elkezdett kérgesedni. dobd fel a vizet, és ha forr tedd bele a makaróni tésztát. Igyál még egy pálinkát.

Mire megfő a tészta, kész a rávaló is. Persze ne felejtsd el a zöldséges húsos keverékedre rálöttyinteni az üzletben vásárolt szószokat. Van közte igen csípős is de az ne zavarjon.

A végére egy dolgod maradt. A megpárolódott és megsült cuccosra rádobod a tésztát, jól átdolgozod.  Kész. Jöhet a végére a jófajta pálinka. A torkodra.

Hozzávalók:

Sárgarépa, zeller, bambuszrügy, csirke, vagy pulyka filé, paradicsom, paprika, só, bors, piros paprika.

Hogy mennyi? Ahányan vagytok, csak ne legyen se sok, sem kevés.

Jó étvágyat!

A receptet Arold Péter rakta össze

Facebook hozzászólások
Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Mondj véleményt

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés