Egytál ételek

Palacsinos sonkás gomba

A hagyományos palacsinta tésztát sóval készítjük, sűrűbb tésztával. A dinsztelt gombát és a főtt sonkát belekeverjük, Piros Arannyal megszínesítjük. Forró olajban, vagy zsírban, ki hogy szereti, kisütjük, mint a lapcsankát. Tetejére tejföl és reszelt sajt, be a sütőbe 6-7 percre. Hajával együtt kisütött krumplikockákkal körítjük.

 

Facebook hozzászólások
Ez is finom!
Lecsó virslivel (Lovasberény)

Semmi különös. Csak a szokásos. Reggelire is kiváló. Bár az idény egy kicsit későbbre húzódik mint május, (az összetevők ára Bemegyek a konyhába

Tojásrántotta

Egyszerű tojásrántotta. Persze  belehajítva egy sonka, paradicsom, no meg a szokásos hagyma. Hozzávalók: fentebb írtam. Jót étvágyat a reggelihez! Fotózta Bemegyek a konyhába

Majorannás petrezselymes borsós tokány bulgurral (Ecsédről)

Majorannás petrezselymes borsós tokány bulgurral Hozzávalók (4 személyre): 2-3 szelet füstölt szalonna, 20 dkg bacon szalonna, Bemegyek a konyhába

Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival

Gyors, ízletes. Van aki paprikába töltve is szereti. 🙂 Köretként a főt burgonya elkerülhetetlen. Köszönjük Adrienn !    

Tarhonyás hús

Ehhez sem szükséges recept, hiszen egy egyszerű mégis ízletes és igazi nem "éttermi" étel. Köszönjük Katalin  

Csilis bab rizzsel

Csilis bab rizzsel Nem szükséges, hogy a receptjével bombázzalak téged, hiszen az étek roppant egyszerű alapanyagokból Bemegyek a konyhába

Egyszerű paprikás krumpli (Lovasberényből)

Gyorsan elkészül, ízletes, magyar Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy nem kell különösebben leírni, hogy mi az elkészítési módja. Van Bemegyek a konyhába

Lusta asszony levese (Budapestről)

Senki ne értse félre, szó sincs lustaságról, csak okos megoldásról. 🙂 Akkor az ebéd! Lusta asszony levese/zacskós leves, fűszerezve saját Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments