Barackpálinkás tiramisu

Amikor én még ipari tanuló voltam és a Molnár utcai termelő „üzemben” inaskodtam, az alkoholos sütik mint például a puncs szelet, csak aromával készülhettek, nehogy a segéd megigya a rumot. 🙂 Persze ez akkor a 70-es évek végén nem okozott gondot, mert az aromát is megitták. 🙂

Manapság egyre több alkohol tartalmú desszert készül, most mi is megmutatjuk az egyik legfinomabbat.

A barackpálinkás tiramisuhoz először az aszalt barackokat apró, 2-3 mm-es kockákra vágjuk, és beáztatjuk a barackpálinka és víz keverékébe. A krémhez a tojásokat és a cukrot egy tálba rakjuk, majd a tálat vízgőz fölé helyezzük, és kevergetve csípősre melegítjük a benne lévő cukros tojást (50-60 fokig), ügyelve, hogy ne főjön meg a tojás. Amikor jó meleg, „csípi az ujjunkat”, akkor levesszük a gőzről, és kihűlésig habosítjuk robotgéppel, magas fokozaton.

Ha érdekel a recept kérlek kattints erre a hivatkozásra


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .