Desszertek

Keksztekercs dióval

A régi jól bevált édesség Húsvétra

A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami nem ragad. A töltelékhez a vajat habosra keverünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az aromát is.

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg háztartási keksz (darált)
10 dkg porcukor
1/2 dl fekete kávé
1 evőkanál lekvár vagy dzsem
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
kb 1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:

5 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vérnarancs aroma
A tetejére:

1-2 marék dió
4-5 evőkanál olvasztott csokoládé

Süti összeállítása:

A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta, majd elkenjük rajta a vajas krémet.

Jó szorosan feltekerjük, rászórjuk diót és olvasztott csokoládét csorgatunk rá. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap, tálalás előtt megszórtam porcukorral is. Szeletelve tálaljuk.

Még van időd megcsinálni!

Aki szervírozza: receptneked.hu

Facebook hozzászólások
Vagy inkább ezek?
Almás-habos reszelt süti

Hozzávalók A töltelékhez: 1 kg savanykás piros alma 1 db biocitrom 3 ek barna cukor 1 tk őrölt fahéj A Bemegyek a konyhába

Máktorta (Nagy Andrea Ecséd)

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 15 dkg nyírfacukor, 1-2 mokkás kanál vanília aroma, 6 db tojás, 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna, 12 Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments