Andrea újra küldött egy kímélő receptet Ecsédről
Hozzávalók: 3-4 csomag olívabogyó (lehet paprikával töltött is), 5-7 dl paradicsom befőzött leve, 2-3 szép gerezd fokhagyma, Babérlevél, Oregano, Bazsalikom, Só
Elkészítése: Az olívabogyókról a levét nagyjából leöntjük (ha marad rajta egy kevés lé az finom ízt ad a szósznak), majd karikákra szeleteljük. Wokban egy kevés olívaolajat felhevítünk, és a felszeletelt bogyókat egy kevés megmaradt lével rátesszük és megpirítjuk. 5-7 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsom befőzött levét, majd melegítjük 1-2 percig. Ezután lassú tűzön tovább főzve, adjunk hozzá ízlés szerint sót, oreganót, bazsalikomot, 2-3 babérlevelet, és nyomjuk bele a fokhagyma gerezdeket. Forraljuk össze a ragut közepes lángon. Ha túl hígra sikeredne, akkor kanalazzunk ki 1-1,5dl mennyiséget a szaftjából és keverjünk el benne simára egy evőkanál zabpehely lisztet és a keverékkel sűrítsük meg a ragut. Durum spagettivel, és egy kevés füstölt sajttal a tetején kiváló ebéd cukorbetegek számára is! Mindenki fogyassza egészséggel!
Hirdetés