Magyaros krumplifőzelék

Krumplifőzelék

A krumplifőzelék a magyar konyha egyik alapfőzeléke amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Íme egy alaprecept:

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 közepes vöröshagyma
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1-2 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 dl tejföl
  • Víz vagy zöldségleves alaplé

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felhevítjük az olajat vagy zsírt, és megdinszteljük a finomra vágott hagymát.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
  4. Belekeverjük a pirospaprikát, majd gyorsan hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
  5. Felöntjük annyi vízzel vagy zöldségleves alaplével, amennyi éppen ellepi, majd sózzuk, borsozzuk.
  6. Fedő alatt, közepes lángon puhára főzzük.
  7. A végén belekeverjük a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
  8. További néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Ez a recept változhat a személyes ízlésnek megfelelően. Például hozzáadhatunk füstölt kolbászt vagy pörköltet a még gazdagabb ízélményért. A tetejét petrezselyemmel díszíthetjük.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .