Pozsonyi kifli

Közeledik a Karácsony, mikor mindenfelé finomságokkal lesz tele az asztal. A Bejgli mellett a sütemények között fontos szerepet kapott a pozsonyi kifli is. Lássuk mi kell egy alap pozsonyi kiflihez?

Alapanyagok:

  • 500 g finomliszt
  • 250 g vaj vagy margarin
  • 30 g élesztő
  • 80 g cukor
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • Csipet só
  • Töltelékhez: dió, mazsola, cukor (vagy ízlés szerint más töltelék, pl. lekvár, mák)

Elkészítés:

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tejjel összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk.
  5. A tölteléket a tészta szélesebb részére helyezzük, és feltekerjük.
  6. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .