Pozsonyi kifli

Közeledik a Karácsony, mikor mindenfelé finomságokkal lesz tele az asztal. A Bejgli mellett a sütemények között fontos szerepet kapott a pozsonyi kifli is. Lássuk mi kell egy alap pozsonyi kiflihez?

Alapanyagok:

  • 500 g finomliszt
  • 250 g vaj vagy margarin
  • 30 g élesztő
  • 80 g cukor
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • Csipet só
  • Töltelékhez: dió, mazsola, cukor (vagy ízlés szerint más töltelék, pl. lekvár, mák)

Elkészítés:

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tejjel összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk.
  5. A tölteléket a tészta szélesebb részére helyezzük, és feltekerjük.
  6. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.