Olasz spagetti

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti tészta
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve vagy zúzva
  • 1 csipet szárított chili pehely (opcionális, a fűszeresség ízlés szerint)
  • Só ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom, aprítva
  • Reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Forralj fel bőséges mennyiségű sós vizet egy nagy fazékban. Amikor a víz forr, adj hozzá a spagetti tésztát, és főzd a csomagoláson feltüntetett időtartamig, vagy amíg a tészta „al dente”, azaz enyhén fogkemény marad.
  2. Közben egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes hőn. Add hozzá a vékonyra szeletelt vagy zúzott fokhagymát, és pirítsd pár másodpercig, amíg illatos lesz, de ne hagyd, hogy megégjen.
  3. Ha szereted a fűszeresebb ízt, ekkor add hozzá a szárított chili pehelyt is a fokhagymához, és keverd össze.
  4. Amikor a tészta elkészült, szűrd le, de ne öblítsd le vízzel. Tarts fenn egy kevés tésztavizet a tálaláshoz.
  5. Keverd össze a lecsöpögtetett tésztát az olívaolajos fokhagymával a serpenyőben. Ha szükséges, adj hozzá néhány evőkanál tésztavizet, hogy a szósz enyhén szaftos legyen és jól tapadjon a tésztára.
  6. Ízesítsd a tésztát sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  7. Szórd meg a tányéron apróra vágott friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal, és szórd rá a reszelt parmezán sajtot.
  8. Az olasz spagettit frissen sült kenyérrel vagy egy zöld salátával tálalhatod.

Ez egy egyszerű, klasszikus olasz spagetti recept, amelynek alapja az egyszerű és minőségi összetevők, valamint a friss fűszerek használata. Természetesen az olasz konyha kreatív, és számos variáció létezik a spagetti elkészítésére, attól függően, hogy milyen ízletesre szeretnéd tenni a fogást.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .