A klasszikus gulyásleves elkészítéséhez szükséged lesz marhahúsra, krumplira, sárgarépára, petrezselyemgyökre, vöröshagymára, fokhagymára, paradicsomra és paprikára.
A fűszerezéshez pirospaprikát, köménymagot, sót és borsot használj. Először a hagymát pirítsd meg olajon, majd add hozzá a pirospaprikát és a felkockázott marhahúst. Öntsd fel vízzel, és lassú tűzön főzd. Később add hozzá a felkockázott zöldségeket és a fűszereket, és főzd készre. A gulyás legjobb lassan, kis lángon főzve, így lesz igazán ízletes.
Hozzávalók:4 főre
- kb. 600 g marhahús (pl. szegy, lapocka),
- 3-4 közepes krumpli
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 közepes vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 2 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál köménymagot, sót és borsot használhatsz.
Az arányokat és az ízesítést igazítsd saját ízlésed szerint! A zöldségeket és a húst kockákra vágva, lassú tűzön, bőséges vízben főzd meg a fűszerek hozzáadásával.