Klasszikus gulyásleves

A klasszikus gulyásleves elkészítéséhez szükséged lesz marhahúsra, krumplira, sárgarépára, petrezselyemgyökre, vöröshagymára, fokhagymára, paradicsomra és paprikára.

A fűszerezéshez pirospaprikát, köménymagot, sót és borsot használj. Először a hagymát pirítsd meg olajon, majd add hozzá a pirospaprikát és a felkockázott marhahúst. Öntsd fel vízzel, és lassú tűzön főzd. Később add hozzá a felkockázott zöldségeket és a fűszereket, és főzd készre. A gulyás legjobb lassan, kis lángon főzve, így lesz igazán ízletes.


Hozzávalók:4 főre

  • kb. 600 g marhahús (pl. szegy, lapocka),
  • 3-4 közepes krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 2 evőkanál pirospaprika

1 teáskanál köménymagot, sót és borsot használhatsz.

Az arányokat és az ízesítést igazítsd saját ízlésed szerint! A zöldségeket és a húst kockákra vágva, lassú tűzön, bőséges vízben főzd meg a fűszerek hozzáadásával.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .