Spenótkrémleves Kriszti konyhájából
Ebben a verzióban fagyasztott verziót használunk a spenótból, abból is a pürésítettet, de friss spenóttal is tökéletesen elkészíthető (ebben az esetben a leveleket kevés vajon, közepes hőfokon megfonnyasztjuk). A fagyasztott spenótot egy edényben kiolvasztjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, beleaprítjuk, felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük főzni. Nagyjából 25 perc alatt, ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel simára turmixolom.
Ezután mehet hozzá a tejjel elkevert liszt (egy bögrébe kimérjük a lisztet és a tejet, majd hozzáadunk két merőkanál zöldséglevet a levesből, és simára keverjük.
Gyorsan összeforraljuk, és készen is vagyunk!
Főztem hozzá tojást is, ez a mennyiség nagyjából két adag leveshez elegendő, amihez 1-1 db főtt tojást csináltam még.
Köszönjük Krisztinek és a www.nosalty.hu – nak