Egészséges étkezés

Krumpli tekercs ricottás, spenótos darál húsos ágyon

Mielőtt elkészítettem volna ezt az ételt nagyon sokat kellett matekoznom ahhoz, hogy a makrók kijöjjenek és maga az étel is jó legyen. Felteszem azt a fotót is ahogy 4 oldalon kellett számolni hogy a végén stimmeljen. Ha valaki azt írná, hogy miért nem appot vagy egyéb webes oldalon számolok, hát csak azért nem, mert az ott feltüntet tápanyagok sokszor nem felelnek meg a valóságnak, így én mindig az adott termék tápanyag táblázatát használom. De nagyon megérte az osztás-szorzás, mert ez is csuda fincsa lett
Ennél az ételnél javaslom, hogy egyszerre 2 adagot készítsetek, mert akkor egy nagyobb tepsibe (a sütő tepsiébe) pont kijön 2 napi ebéd.

Hozzávalók 1 adagra:
150 g darált hús (181,5 kalória, 31,5 g fehérje, 0,2 g ch)
250 g darált burgonya (193 kalória, 5,3 g fehérje, 38,5 g ch)
100 g ricotta (127 kalória, 8 g fehérje, 4 g ch)
25 g parmezán (100 kalória, 8 g fehérje, 0 g ch)
1 doboz friss spenót
½ hagyma, pár szem paradicsom vagy paprika, só, bors, fokhagyma, pirospaprika
Elkészítése:
Kevés olajon lepirítom a hagymát, ráteszem a darált húst, a feldarabolt paradicsomot vagy paprikát, sóval, borssal, pirospaprikával tovább pirítom míg kész nem lesz, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben egy kis olajon a spenótot megpárolom adok hozzá egy kis sót és fokhagymát, majd a ricottához kavarom. Kimérem a burgonyát és vékony szeletekre vágom a tepsit kibélelem sütőpapírral, majd erre ráterítem a parmezánsajtot és a krumpli szeleteket, amit úgy teszek a tepsibe, hogy fedjék egymást, majd megsózom és egy kis parmezánsajtot még szórok rá, de kevesebbet, mint az aljára és beteszem a sütőben míg megsül. Kiveszem a sütőből és a rivcottás, spenótos keveréket rákenem majd erre a darált húsos keveréket és a rövidebbig felén (ellenkezőleg, mint ahogy a piskótát szoktuk) elkezdjük óvatosan feltekerni, majd az egész tekercset visszatesszük a sütőbe még pirulni. Ezután már csak szeletelés van hátra. Ha macerásnak tűnik a „tekercses” dolog, akkor simán tegyük egy kisebb tepsibe és rétegenként tegyük bele.

Rita Farkasné Rédl
Facebook hozzászólások
Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Mondj véleményt

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés