![](https://mitfozzekma-haziasizek.hu/wp-content/uploads/2020/01/InsuRITA_-300x225.jpg)
![](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
Hozzávalók 1 adagra:
150 g darált hús (181,5 kalória, 31,5 g fehérje, 0,2 g ch)
250 g darált burgonya (193 kalória, 5,3 g fehérje, 38,5 g ch)
100 g ricotta (127 kalória, 8 g fehérje, 4 g ch)
25 g parmezán (100 kalória, 8 g fehérje, 0 g ch)
1 doboz friss spenót
½ hagyma, pár szem paradicsom vagy paprika, só, bors, fokhagyma, pirospaprika
Elkészítése:
Kevés olajon lepirítom a hagymát, ráteszem a darált húst, a feldarabolt paradicsomot vagy paprikát, sóval, borssal, pirospaprikával tovább pirítom míg kész nem lesz, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben egy kis olajon a spenótot megpárolom adok hozzá egy kis sót és fokhagymát, majd a ricottához kavarom. Kimérem a burgonyát és vékony szeletekre vágom a tepsit kibélelem sütőpapírral, majd erre ráterítem a parmezánsajtot és a krumpli szeleteket, amit úgy teszek a tepsibe, hogy fedjék egymást, majd megsózom és egy kis parmezánsajtot még szórok rá, de kevesebbet, mint az aljára és beteszem a sütőben míg megsül. Kiveszem a sütőből és a rivcottás, spenótos keveréket rákenem majd erre a darált húsos keveréket és a rövidebbig felén (ellenkezőleg, mint ahogy a piskótát szoktuk) elkezdjük óvatosan feltekerni, majd az egész tekercset visszatesszük a sütőbe még pirulni. Ezután már csak szeletelés van hátra. Ha macerásnak tűnik a „tekercses” dolog, akkor simán tegyük egy kisebb tepsibe és rétegenként tegyük bele.