Születés napra

Szülinapi sós torta

Elkészítése

Karajszeleteket kiklopfoltam. Különböző töltelékekkel töltöttem, – füstölt kolbásszal, petrezselymes-májas töltelék aszalt szilvával, sonkával-sajttal, – majd hagyományos módon paníroztam, vagy baconbe tekerve kisütöttem. Míg sültek a húsok, krumplipürét készítettem a szokásos módon: krumplit megfőztem, áttörtem, fűszereztem, vajjal, tejjel habosra kevertem. Kicsit keményebbre hagytam. Egy lábast folpackkal kibéleltem, ebbe formáztam a pürét. Amikor a húsok elkészültek, azokat szeleteltem, majd kiborítottam a torta formájú krumplit salátalevél és párolt lilakáposzta ágyra. Köré ízlésesen elrendeztem a töltött húsokat. Díszítésként paradicsomból rózsákat készítettem- mint az almát, vékonyan meghámoztam, és ezt a héjat rózsa alakúra tekertem fel, a rózsa levelét zellerlevéllel helyettesítve.

Készítette:

Facebook hozzászólások
Ez is finom!

Egy születésnap mindig nagy esemény egy ember életében, főleg, ha az az 55-ik. Még nagyobb öröm, ha az 55-ik úgy Bemegyek a konyhába

5 1 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments