Tojásos nokedli

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 tojás
  • Kb. 125 ml víz
  • 4 tojás (a tetejére)
  • 1 csapott ek. vaj vagy olaj
  • Friss petrezselyemzöld (opcionális)

Elkészítés:

  1. Nokedli készítése: Keverd össze a lisztet, a 2 tojást, és a vizet egy tálban. Sózd meg ízlés szerint. A tészta állaga legyen sűrű, de még folyós.
  2. Nokedli főzése: Forralj fel egy nagyobb fazék vizet, majd sózd meg. A nokedlit főzheted nokedliszaggatóval vagy egy nagylyukú reszelővel. Amint a nokedli feljön a víz tetejére, pár másodperc múlva már kész is.
  3. Tojásos rész: Egy serpenyőben olvassz fel vajat vagy olajat, majd verd fel a 4 tojást, és öntsd rá. Kevergetve süssd meg a tojást.
  4. Összeállítás: Keverd össze a kész nokedlit a tojással. Szükség esetén ízesítheted sóval, borssal, és ha szereted, szórhatsz rá apróra vágott petrezselyemzöldet.

Remélem, hogy élvezni fogja ezt az egyszerű, de finom magyar ételt! De egy dolgot ne hagyj ki mellé! A fejes salátát!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .