Néhány hét és a nyakunkon a karácsony, amikor mi magyarok a halászlét is szívesebben fogyasztjuk, pedig a hal heti szinten is fontos lenne.
Na de nézzük a halászlé receptjét
Hozzávalók:
- 1,5 kg ponty vagy más friss hal (pl. harcsa, keszeg)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál édesnemes paprikapor
- Ízlés szerint só, bors, csípős paprika
- 2 liter víz
- Opcionálisan: paradicsom és zöldpaprika
Elkészítés:
- A halakat alaposan tisztítsuk meg, szükség szerint filézzük. A fejeket és a farokrészt is megtarthatjuk az ízek fokozására.
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikaport. Figyeljünk rá, hogy a paprika ne égjen meg.
- Az így elkészített alapot felöntjük vízzel, és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a halat, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30-40 percig. Ne kevergessük, hogy a hal ne essen szét.
- Ízlés szerint sóval, borssal és csípős paprikával ízesítjük.
- Az igazi halászlé titka a friss alapanyagokban és a türelmes főzésben rejlik.
Jó étvágyat!