Halászlé

Halászlé

Néhány hét és a nyakunkon a karácsony, amikor mi magyarok a halászlét is szívesebben fogyasztjuk, pedig a hal heti szinten is fontos lenne.

Na de nézzük a halászlé receptjét

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty vagy más friss hal (pl. harcsa, keszeg)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál édesnemes paprikapor
  • Ízlés szerint só, bors, csípős paprika
  • 2 liter víz
  • Opcionálisan: paradicsom és zöldpaprika

Elkészítés:

  1. A halakat alaposan tisztítsuk meg, szükség szerint filézzük. A fejeket és a farokrészt is megtarthatjuk az ízek fokozására.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikaport. Figyeljünk rá, hogy a paprika ne égjen meg.
  3. Az így elkészített alapot felöntjük vízzel, és felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a halat, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30-40 percig. Ne kevergessük, hogy a hal ne essen szét.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal és csípős paprikával ízesítjük.
  6. Az igazi halászlé titka a friss alapanyagokban és a türelmes főzésben rejlik.

Jó étvágyat!


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .