Desszertek

Almás-habos reszelt süti

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • 1 kg savanykás piros alma
  • 1 db biocitrom
  • 3 ek barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A tésztához és a habhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 25 dkg puha vaj

 

Elkészítése

A töltelékhez az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük. A megmosott citrom héját (a fehér rész nélkül) finomra reszeljük. Ráfacsarjuk a citrom felének a levét, majd a barna cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megpároljuk.
A tésztához átszitáljuk a porcukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet elvegyítjük sütőporral és 1 csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
A lisztes és a vajas keveréket összedolgozzuk, majd a massza kétharmadát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Ezután kivesszük és az almatölteléket eloszlatjuk a tésztán aztán a tojáshabot, végül ráreszeljük a tetejére a maradék tésztát. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Köszönjük Mind megette

Facebook hozzászólások
Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Mondj véleményt

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés