A töltelékhez:
- 1 kg savanykás piros alma
- 1 db biocitrom
- 3 ek barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- A tésztához és a habhoz:
- 15 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 50 dkg rétesliszt
- 1 tasak sütőpor
- só
- 25 dkg puha vaj
Elkészítése
A töltelékhez az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük. A megmosott citrom héját (a fehér rész nélkül) finomra reszeljük. Ráfacsarjuk a citrom felének a levét, majd a barna cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megpároljuk.
A tésztához átszitáljuk a porcukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet elvegyítjük sütőporral és 1 csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
A lisztes és a vajas keveréket összedolgozzuk, majd a massza kétharmadát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Ezután kivesszük és az almatölteléket eloszlatjuk a tésztán aztán a tojáshabot, végül ráreszeljük a tetejére a maradék tésztát. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Köszönjük Mind megette