Pillekönnyű fánk

Fánk

Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de lekvárral még istenibb.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

– 2 púpos bögre liszt

– 2 tojás

– 1 csomag sütőpor

– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik 🙂

– 2-3 evőkanál cukor

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.

2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.

3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Ilyen egyszerű

Jó étvágyat!

Bodor Ildikó


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .