A vöröshagymát félbe, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés vajon és olíván nagyon lassan, időnként kevergetve karamellizáljuk.
A darált húst kevés olíván erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, babérlevelet, oregánót, elmorzsolt leveskockát, kevés vizet. Lefedjük, a lángot kicsire vesszük. Időnként megkavarjuk, és ellenőrizzük, hogy nem párolgott-e el a nedvesség alóla, ha kell, pótoljuk.
Amikor a hús már gyakorlatilag puha, hozzáadjuk a felkockázott kápiát. Végül összekeverjük a karamellizált hagymával és a tejföllel. Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, elterítjük egy sütőtálban. Rákanalazzuk a húsos ragut, megszórjuk egy kis reszelt sajttal. Csak annyi időre dugjuk be az előmelegített sütőbe, amíg kicsit megolvad a sajt a tetején.
sütési hőfok: 200°C
Hozzávalók
30 dkg darált pulykahús
3 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes db kápia paprika
15 dkg fusilli tészta
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
1 teáskanál oregánó
1 db babérlevél
1 db leveskocka (vagy alaplé)
1 ek olívaolaj
1 tk vaj