Tészták

Húsos tészta hagymával

 A vöröshagymát félbe, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés vajon és olíván nagyon lassan, időnként kevergetve karamellizáljuk. 




A darált húst kevés olíván erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, babérlevelet, oregánót, elmorzsolt leveskockát, kevés vizet. Lefedjük, a lángot kicsire vesszük. Időnként megkavarjuk, és ellenőrizzük, hogy nem párolgott-e el a nedvesség alóla, ha kell, pótoljuk.

Amikor a hús már gyakorlatilag puha, hozzáadjuk a felkockázott kápiát. Végül összekeverjük a karamellizált hagymával és a tejföllel. Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, elterítjük egy sütőtálban. Rákanalazzuk a húsos ragut, megszórjuk egy kis reszelt sajttal. Csak annyi időre dugjuk be az előmelegített sütőbe, amíg kicsit megolvad a sajt a tetején.

 

 

sütési hőfok: 200°C

Hozzávalók

30 dkg darált pulykahús
3 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes db kápia paprika
15 dkg fusilli tészta
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
1 teáskanál oregánó
1 db babérlevél
1 db leveskocka (vagy alaplé)
1 ek olívaolaj
1 tk vaj

Facebook hozzászólások
Ez is finom!
Olivás spagetti

Andrea újra küldött egy kímélő receptet Ecsédről Hozzávalók: 3-4 csomag olívabogyó (lehet paprikával töltött is), 5-7 dl paradicsom befőzött leve, Bemegyek a konyhába

Vadas marha zsemlegombóccal

Vadast mindenhol főznek, és általában örök vita tárgya az elkészítés módja. Hivatalból, a szakácsok oktató receptjében a leszűrt főzőlevet szokás Bemegyek a konyhába

Kínai makaróni

Kínai makaróni Egy örült pillanat őrült étele. Ha már van wokkod és szereted a kínait, de Bemegyek a konyhába

Bakonyi sertésszelet

Érdemes elkészíteni aki szereti az ízletes, szaftos karajszeleteket. Kihagyhatatlan! A receptvarázs ajánlásával

Csöpi Ötvös módra

Ma készítettem először, neve még nincs. Bacon kockát sütöttem és rádobtam csíkokra vágott lapockát. Amíg sült nokedlit főztem és a főzőlében Bemegyek a konyhába

Cukkinis bolognai

Hozzávalók ízlés szerint Bolognai tészta ízlés szerint Bolognai alap/sajtszósz 1 db kisebb cukkini ízlés szerint sajt ízlés szerint mozzarella sajt szükség szerint étolaj ízlés szerint koktélparadicsom Elkészítése Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments