Születés napra

Egy születésnap mindig nagy esemény egy ember életében, főleg, ha az az 55-ik. Még nagyobb öröm, ha az 55-ik úgy telik, mint még soha. Meglepetésekkel. Velem is ez történt. Amikor az ember rendesen munka után hazaér, és fogalma sincs semmiről, belép a lakásba és egyszer csak ismerős, rezes, magas és vegyes hangokból álló kórus fogadja. Az valami megfizethetetlen. Mind ezt megtetézve egy olyan ételsor, amiből, most csak egy keveset mutathatok. Mindezt köszönve  Muci Mamának, az én utolérhetetlen páromnak.

Facebook hozzászólások
Ez is finom!
Töltött cukkinitekercs

Előző nap el kell készíteni! Hozzávalók: 50 dkg cukkini 2 db tojás 2 evőkanál kölesliszt 1 tk. morzsolt oregánó só, Bemegyek a konyhába

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy fej káposzta 6 dl paradicsomlé 3 evőkanál liszt 2 evőkanál cukor 1 vöröshagyma 1 evőkanál Bemegyek a konyhába

A retek

 (Raphanus sativus), népies nevén kerti retek A retek vagy réparetek a káposztafélék (Brassicaceae) családjába tartozó élelmiszernövény-faj. A retket már az ókorban is ismerték és termesztették, több fajtája Bemegyek a konyhába

Padlizsánpástétom

A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A Bemegyek a konyhába

Kevés aggyal nem nehéz nagyon hülyének lenni

Arold Péter USA remek terep arra, hogy mindenféle hülye gyerekek mindenféle hülyeségeket találjanak ki. Ez nem volt másként azzal a Bemegyek a konyhába

Vadas marha zsemlegombóccal

Vadast mindenhol főznek, és általában örök vita tárgya az elkészítés módja. Hivatalból, a szakácsok oktató receptjében a leszűrt főzőlevet szokás Bemegyek a konyhába

Krumpliágyon sült csirkemell sajtos, tojásos, sajtkrémes öntettel

Hozzávalók 1 adagra: 250 g csirkemell (300 kalória, 56,3 g fehérje, 0 g ch) 200 g burgonya (154 kalória, 4,2 Bemegyek a konyhába

Lusta asszony levese (Budapestről)

Senki ne értse félre, szó sincs lustaságról, csak okos megoldásról. 🙂 Akkor az ebéd! Lusta asszony levese/zacskós leves, fűszerezve saját Bemegyek a konyhába

Vasárnapi ebéd (Kőbánya)

Gombaleves /szekfűgombából, ezért csínján bántam a gombával/ pecsenye kacsamáj vegyes/olasz / fűszerrel / vele sült újkrumplival. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || Bemegyek a konyhába

Krumpli tekercs ricottás, spenótos darál húsos ágyon

Mielőtt elkészítettem volna ezt az ételt nagyon sokat kellett matekoznom ahhoz, hogy a makrók kijöjjenek és maga az étel is Bemegyek a konyhába

Már csak fél év van hátra Szilveszterig

Lassan elkezdhetünk készülődni a szilveszteri vacsorára. A L'art pour l'art  társulat az ünnepi malac elkészítésében nyújt segítséget és osztja meg Bemegyek a konyhába

Cukkinis bolognai

Hozzávalók ízlés szerint Bolognai tészta ízlés szerint Bolognai alap/sajtszósz 1 db kisebb cukkini ízlés szerint sajt ízlés szerint mozzarella sajt szükség szerint étolaj ízlés szerint koktélparadicsom Elkészítése Bemegyek a konyhába

Tojásrántotta

Egyszerű tojásrántotta. Persze  belehajítva egy sonka, paradicsom, no meg a szokásos hagyma. Hozzávalók: fentebb írtam. Jót étvágyat a reggelihez! Fotózta Bemegyek a konyhába

Frankfurti leves

Hozzávalók: kb 20-30 dkg kelkáposzta 1 nagyobb krumpli 4 gerezd fokhagyma 1 nagyobb sárgarépa 1 nagyobb petrezselyem gyökér kevés olaj Bemegyek a konyhába

MINDEN ÍZÉBEN KÜLÖNLEGES A HEGYVIDÉKI SVÁB KONYHA

Ismét büszkék lehetünk a hegyvidéki svábokra. A negyedik alkalommal megrendezett „Sautanz – Sváb Disznótor” gasztroklultúrális eseményről ugyanis ezúttal sem távoztak Bemegyek a konyhába

Csilis bab rizzsel

Csilis bab rizzsel Nem szükséges, hogy a receptjével bombázzalak téged, hiszen az étek roppant egyszerű alapanyagokból Bemegyek a konyhába

0 0 vote
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments