Születés napra

Egy születésnap mindig nagy esemény egy ember életében, főleg, ha az az 55-ik. Még nagyobb öröm, ha az 55-ik úgy telik, mint még soha. Meglepetésekkel. Velem is ez történt. Amikor az ember rendesen munka után hazaér, és fogalma sincs semmiről, belép a lakásba és egyszer csak ismerős, rezes, magas és vegyes hangokból álló kórus fogadja. Az valami megfizethetetlen. Mind ezt megtetézve egy olyan ételsor, amiből, most csak egy keveset mutathatok. Mindezt köszönve  Muci Mamának, az én utolérhetetlen páromnak.

Facebook hozzászólások
Ez is finom!
Töltött cukkinitekercs

Előző nap el kell készíteni! Hozzávalók: 50 dkg cukkini 2 db tojás 2 evőkanál kölesliszt 1 tk. morzsolt oregánó só, Bemegyek a konyhába

MINDEN ÍZÉBEN KÜLÖNLEGES A HEGYVIDÉKI SVÁB KONYHA

Ismét büszkék lehetünk a hegyvidéki svábokra. A negyedik alkalommal megrendezett „Sautanz – Sváb Disznótor” gasztroklultúrális eseményről ugyanis ezúttal sem távoztak Bemegyek a konyhába

Padlizsánpástétom

A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A Bemegyek a konyhába

Sárgaborsó főzelék fasírttal (Ecsédről)

Nem tudom ki, hogy van vele, de én kimondottan szeretem a sárgaborsó főzeléket. Azt mondják aki szelet vet vihart arat, Bemegyek a konyhába

Házi diabetikus kenyér (alaprecept)

Nagy Andrea receptje Ecsédről Hozzávalók: 1 liter víz, 1 csomag élesztő, 1 kg teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Bemegyek a konyhába

Sajttal borított virsli rizibizivel (Lovasberényből)

Reggelire kiváló. Hamar elkészíthető. (12 perc) Hozzávalók: A fotókon jól látható, sajt, virsli, retek, paradicsom, kockasajt, rizs, zöldborsó (rizibizi), piros Bemegyek a konyhába

A zeller

A zeller (Apium graveolens) a zellerfélék családjába tartozó gyógy- és fűszernövény, gyökérzöldség. Görög nevét (szelinon) Szilénoszról, a mondák sokarcú figurájáról Bemegyek a konyhába

Lecsós szelet kukorica kásával

Elnézést a fotó minőségéért. Megpróbáltunk javítani rajta. 🙂  

Sütőben sült csirkemell, zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók 250 g csirkemell (300 kalória, 56,3 g fehérje, 0 g ch) 100 g kuszkusz (175 kalória, 5,5 g fehérje, Bemegyek a konyhába

Vasárnapi ebéd (Kőbánya)

Gombaleves /szekfűgombából, ezért csínján bántam a gombával/ pecsenye kacsamáj vegyes/olasz / fűszerrel / vele sült újkrumplival. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || Bemegyek a konyhába

Röszke – Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Verseny

Örömmel értesítjük, hogy idén is (2018. augusztus 3 - 4.) megrendezésre kerül Röszkén a Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Verseny. A főzőverseny Bemegyek a konyhába

Szülinapi sós torta

Elkészítése Karajszeleteket kiklopfoltam. Különböző töltelékekkel töltöttem, - füstölt kolbásszal, petrezselymes-májas töltelék aszalt szilvával, sonkával-sajttal, - majd hagyományos módon paníroztam, vagy Bemegyek a konyhába

Csöpi Ötvös módra

Ma készítettem először, neve még nincs. Bacon kockát sütöttem és rádobtam csíkokra vágott lapockát. Amíg sült nokedlit főztem és a főzőlében Bemegyek a konyhába

Kevés aggyal nem nehéz nagyon hülyének lenni

Arold Péter USA remek terep arra, hogy mindenféle hülye gyerekek mindenféle hülyeségeket találjanak ki. Ez nem volt másként azzal a Bemegyek a konyhába

Keksztekercs dióval

A régi jól bevált édesség Húsvétra A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, Bemegyek a konyhába

Már csak fél év van hátra Szilveszterig

Lassan elkezdhetünk készülődni a szilveszteri vacsorára. A L'art pour l'art  társulat az ünnepi malac elkészítésében nyújt segítséget és osztja meg Bemegyek a konyhába

0 0 votes
Article Rating

Mondj véleményt

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments