Almás-habos reszelt süti

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • 1 kg savanykás piros alma
  • 1 db biocitrom
  • 3 ek barna cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A tésztához és a habhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 25 dkg puha vaj

 

Elkészítése

A töltelékhez az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük. A megmosott citrom héját (a fehér rész nélkül) finomra reszeljük. Ráfacsarjuk a citrom felének a levét, majd a barna cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megpároljuk.
A tésztához átszitáljuk a porcukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet elvegyítjük sütőporral és 1 csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
A lisztes és a vajas keveréket összedolgozzuk, majd a massza kétharmadát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Ezután kivesszük és az almatölteléket eloszlatjuk a tésztán aztán a tojáshabot, végül ráreszeljük a tetejére a maradék tésztát. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Köszönjük Mind megette

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .