Levesek

Húsleves cérnametéltel

A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, darabokra vágjuk.


Mindent egy nagyobb lábasba tesszük, és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és hozzáadunk néhány szem fekete borsot. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve kb. 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest. Ha nagyon elfövi a levét, vízzel pótoljuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e.


A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba. Mindbe egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst is teszünk. Végül rászűrjük a forró levest. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.