A túrós csusza egy hagyományos magyar étel, amelyet gyakran a vidéki konyhában készítenek.

A „csusza” szó jelentése egyféle durumtésztát takar, amelyet többnyire levestől és mártástól függetlenül készítenek el. A túrós csusza tehát túrós tészta, amelyet a következőképpen készítenek:

Hozzávalók:

  • Tészta (csusza): lehet bolti vagy házi készítésű, amelyhez lisztből és tojásból készül
  • Túró: friss vagy száraz túró, ízlés szerint
  • Tejföl: a tálaláshoz
  • Só: az ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Először is főzd ki a csusza tésztát. Ehhez egy nagy lábasban forralj fel vizet, adj hozzá sót, majd tedd bele a csusza tésztát. Főzd addig, amíg a tészta feljön a víz felszínére. Ezután szűrd le a vizet a tésztáról.
  2. Közben készítsd elő a túrót. Ha friss túrót használsz, akkor szükség lehet kicsit összezúzni vagy összetörni villával. Szárazabb túrónál ez nem szükséges.
  3. Keverd össze a megfőtt csuszát a túróval. Az arányok ízlés szerint változhatnak: lehet egyenlő mennyiségű túró és tészta, vagy a tészta lehet kisebb rész arányában.
  4. Ha szeretnéd, sózd meg az ételt.
  5. A tálalás előtt tehetsz tejfölt a tetejére. A tejföl a hagyományos túrós csusza tálalásának része, de ízlés szerint hagyhatod el.

A túrós csusza egy egyszerű, de ízletes étel, amely a magyar vidéki konyhából származik. A túró és a tészta kombinációja azoknak is ízlik, akik szeretik a könnyed és hagyományos ételeket.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .